måndag 1 januari 2018

Mjölkfri, Sojafri, Havrefri (Glutenfri) Vaniljsås

Mjölk-, Soja- och Havrefri (glutenfri) Vaniljsås:

1 ägg
2 msk socker
2 msk Carlshamns mjölkfria margarin
2 msk potatismjöl
6 dl kokosmjölk (se till att den inte innehåller skummjölk. Vilket vissa gör).

Har utgått från receptet på Kockens Potatismjölsförpackning.

I receptet står att man ska ha 3 tsk vaniljsocker som man ska röra ner när såsen kallnat. Vi använder vaniljfrön från en stång, eller vaniljpulver. Och lite extra socker/honung för sötma. Konsten med att göra egen vaniljsås är att man måste ha svag värme och röra hela tiden. Har man för hög värme (man får max ha på 2:an) blir det äggröra i såsen. Det tar nästan en timme att göra egen vaniljsås. Men så kan hela familjen äta den utan problem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar