lördag 22 december 2012

Korvstroganoff - Mjölk, soja, havre och tomatfri

Så har Solstrålen börjat skolan och många faktorer har därigenom bidragit till att matallergin är sämre igen. Nu är vi tillbaka på ruta ett att inte ens lite tomatpuré i mat fungerar.

Så korvstroganoff, vad göra... Tillbaka till senap! För 4 personer

En Lithells faluring, skär ner i stavar
Hacka en lök
Fräs korvstavar och lök i rapsolja i gjutjärnsgryta (för järntillskott)
Häll ner en halv dl vetemjöl, ta maizenastärkelse för glutenfri, över korven och löken, Rör om.
Häll ner risdryck så du får rätt mängd sås.
Smula ner en Knorr köttbuljongtärning (läs innehållsförteckningen så ditt barn inte reagerar på något)
Häll ner starksenap (vi kan använda Johnnys Starksenap) efter tycke och smak
Smula ner torkad timjan

Vi serverar denna med antingen ris eller pasta. Blir riktigt god.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar