lördag 2 februari 2013

Hemmagjorda köttbullar - Mjölk, soja, havre (gluten) fria

Eftersom Solstrålen efter skolstart inte längre kan äta Ejmunds köttbullar (innehåller peppar) så får jag göra egna köttbullar och alltid ha omgångar i frysen.

800 gram köttfärs, 1 finhackad eller riven lök, 3 mosade kokta potatisar (eller 2 dl olda majsströbröd), lite salt (eventuellt senap och timjan), 1 - 2 ägg samt 2 köttbuljongtärningar upplösta i 3 msk kokhett vatten. Blanda runt till en jämn smet. Rulla köttbullar och lägg ut på en oljad plåt. In i ugnen på 225 grader tills dess att köttbullarna är genomstekta.

Om man oljar in händerna är det lättare att rulla köttbullarna. Man kan för att variera även rulla järpar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar