söndag 10 december 2017

Lakritskola


50 g carlshamns mjölkfria
1 tsk salt
2 dl riskräm (el kokoskräm)
2 dl socker
2 msk honung
2 msk ljus sirap
2 msk laktrispulver
1 msk glykossocker

Smält ner allt utom lakritspulvret, puttra till 124 grader (ca 20 - 27 minuter, kulprovet). Jag rör ner lakritspulvret mot slutet. Olika skolor, har även testat att röra ner pulvret redan från början men då blir det inte lika mkt lakritssmak. Jag har en brödform i lagom storlek som jag klär med ett bakplåtspapper invändigt, häller i kolasmeten och så stelnar det i ett block - lagom storlek för att bli fina kolor när man skär i bitar. När kolasmeten svalnat lite, men fortfarande mjuk - strö över flingsalt. Så SJUKT god!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar