fredag 8 december 2017

Fish & Chips - som vi gör den

Det är så gott med Fish & Chips. Och inget som man inte riktigt vågar köpa ute eftersom man inte vet vad smeten innehåller.

Vi köper vit fisk när det är extrapris (torskrygg eller hokifilé). Receptet blir till fyra personer (2 pkt fryst fisk), vi har även testat att fritera kycklingfilé (innerlårfilé) samt lökringar.

Smet:
2 ½ dl vetemjöl, för glutenfritt som vi också testat använd Maizena majsstärkelse)
2 msk paprikapulver
(man kan ta 2 msk vitlökspulver, det skippar vi. Vi har även testat med 1 msk chilipulver - blir gott)
2 tsk salt
2 tsk mald svartpeppar (men det brukar vi skippa)
1 33 cl flaska öl eller vichyvatten (vichyvatten/kolsyrat vatten för glutenfritt)
1 vispat ägg

Vi har köpt en fritös nu men det går väldigt bra att fritera i gjutjärnspanna. Oljan behöver vara på 180 grader. Tina och torka fisken, vänd filen i vetemjöl (täpper till porerna, Maizena för glutenfritt), doppa i smeten och ner i oljan.

Servera med friterad pommes, går att göra egen, går att köpa frysta och fritera.Vi gör även egen remouladsås (äkta majonnäs, lite risdryck, hacka ner Mor Annas smörgåsgurka, ner i en skål, blanda). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar