tisdag 1 januari 2013

Pasta Julskinka Carbonara - Mjölk, Soja och Havrefri

Som sagt, julrester i överflöd. Vad göra med julskinksresterna? Jo - Pasta Carbonara

Beräkna 100 gram uppstavad julskinka per person. 1 msk mjöl per 1 dl risdryck



Finhacka en lök, fräs i kastrull tillsammans med en pressad vitlöksklyfta.
Strö över mjölet (maizenastärkelse för glutenfritt), rör omkring några sekunder.
Slå över risdrycken. Rör om.
Några teskedar starksenap (vi andvänder Johnnys Starksenap).
Smula ner lite torkad timjan efter tycke och smak.
Lägg i julskinksstavarn, låt puttra medan pastan kokar. Smaka av om det eventuellt behöver mer salt. Skinkan är salt i sig, så man bör vara försiktig med saltet.
För dig som tål grönpepar så är det himla gott att mortla några grönpepparkorn och blanda ner tillsammans med julskinkan.

Tänk på att såsen skall vara tjock. Eftersom det inte finns med någon ost eller liknande. 

Koka spagetti eller annan pasta.  Glutenfri pasta så är rätten även glutenfri. Under förutsättning att du griljerat skinkan glutenfri!

När pastan är klar, lägg den avrunna pastan i en stor skål. Häll över skinksåsen och blanda runt. Så har du Pasta Julskinka Carbonara!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar