söndag 30 september 2012

Chokladkokoskakor - Mjölk, Soja och Havrefria

Nu är det dags för kalas och Solstrålen behöver ha med sig "partyväskan". Absolut tomt i skåpet, alltså dags att experimentera. Så jag utgick ifrån cookiereceptet och rörde ihop nedan.

100 gram Carlshamns bakmargarin
1 dl socker
1 ägg
½ dl mjölkfri kakao (Kung Markatta)
3 dl vetemöl (ta Lailas så blir de gutenfria)
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 dl kokosflingor
1 tsk pepparmintsolja

Vispa socker och smör poröst. Tillsätt ägget och pepparmintsoljan. Vispa sedan ner de övriga ingredienterna. Elvispen kommer att få kämpa! Rulla degen till små bollar, platta till dem och lägg på plåten. Grädda i ugnen. 175-200 graders värme i 10 min (jag använde 200). Konsistensen påminner om drömmar. Helt ok.

Man kn göra egna "havrebollar" på detta sätt. 

100 gram Carlshamns bakmargarin
1 dl socker
1msk kallt kaffe
½ dl mjölkfri kakao (Kung Markatta)
2 dl vetemöl (ta Lailas så blir de gutenfria)
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokosflingor

Blanda alla torra ingredienter. mosa ner bakmargarin med elvisp. När margarinet är finfördelat, vispa ner kaffet. Rulla ihop till små bollar i handen och rulla i kokosflingor. Ställ kallt en liten stund. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar