tisdag 3 augusti 2010

Kex - mjölk, soja, ägg och havrefria. Kan göras glutenfria

300 g mjöl (ca 5 dl)
200 g mjölkfritt smör
100 g strösocker (ca 2 dl)

Man kan variera med farinsocker (en dl + en dl strösocker), grahamsgryn (en dl + 4 dl mjöl), lite salt osv. Tar man Lailas gluten och mjölkfria mjölmix är kexen även glutenfria.

Man knådar ihop allt till en boll. Eventuellt kan man tillsätta lite rapsolja för smidighetens skull. Antingen rullar man ut degen till en rulle, lägger kallt och sedan skär i tunna skivor. Eller så kavlar man tunt och skär ut former med olika kakformar (pepparkaksformar, Pippi-figurer, Bamse-figurer).

Ju tunnar kex, ju kortare gräddningstid i ugnen

190 grader  Är degen 1/2 cm tjock tar kexen ca 15 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar