onsdag 4 augusti 2010

Pannkakor och Våfflor - mjölk, soja och havrefri

Pannkakor (4-5 st)

1 ägg
1 dl mjöl (använd Lailas om du vill ha glutenfria)
2 dl risdryck - kalciumberikad  (går att byta ut mot nyponsoppa)
1 nypa salt

Mjölkfritt smör till stekning

Våfflor (ca 3-4 st)

1 ägg
1,5 dl mjöl (använder gärna hälften Maizena, blir frasigare då. Enbart Maizena blir glutenfritt)
1 dl risdryck eller nyponsoppa. Med risdryck får du till kalcium
50 g mjölkfritt smör (smält)
1 tsk bakpulver
1 nypa salt

Vispa ihop till en jämn smet

Mjölkfritt smör i laggen

Min solstråle reagerar med nässelutslag på sylt man köper från affären. Tror det är konserveringsmedlet. Använder med fördel mjölkfritt smör eller fruktpuré från barnmatsburkar (som av någon anledning fungerar) istället för köpesylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar