onsdag 20 oktober 2010

Gula Fisken - mjölk och glutenfri panerad fisk

1 fiskfilé (vit fisk. Tex torsk, hajmal, sej)
1 ägg
Olda Majsströbröd

Doppa fiskfilen i ett vispat ägg, vänd sedan fisken i olda majsströbröd.
Stek i rapsolja. Servera med kokt potatis eller potatismos.

Vi brukar även servera kalla såsen till, med dill eller persilja. Solstrålen älskar denna måltid.

Vi pratar om att köpa en fritös och prova att fritera fisken. Se om vi kan göra egna fiskpinnar på detta sätt. Borde fungera!

Panering är ofta en vanlig källa till kontaminering. Ströbröd görs på kaksmulor, brödrester mm. Innehåller i princip ALLTID mjölkprotein. Om man inte gör det själv är det enda jag har hittat - som är garanterat mjölkfritt - Oldas Majsströbröd. Jag använder även detta som ströbröd när jag bakar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar