fredag 31 augusti 2012

Fruktkräm - Mjölk, Soja, Havre och Glutenfri

Lovade detta för evigheter sedan. Det är så enkelt att göra egen fruktkräm.

Man skalar och tärnar upp den frukt man vill ha. Ner i en kastrull på medelvärme. Puttrar frukten mjuk, eventuellt behöver man tillsätta lite vatten (vätska). Päron och Äpplen har mycket egen vätska.

Man kan även använda färska aprikoser, färsk mango osv. Men dessa brukar jag tärna upp (kärna ur) och mixa släta innan jag häller ner dem i kastrullen.

När konsistensen på frukten är mjuk (så mjuk som man vill ha den) kan man antingen mixa den slät, eller så låter man den ha lite konsistens (mjuka klumpar). Sedan rör man ner potatismjöl i kallt vatten och slår på. Och rör om i krämen tills krämen fått rätt konsistens.

Om frukten är för sur eller syrlig kan man blanda ner lite socker eller lite honung. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar