fredag 31 augusti 2012

Potatisplättar - Mjölk, Soja, Havre och Glutenfria

Ett gott och enkelt middagstips - Potatisplättar!

När vi gör potatismos så gör vi alltid extra, för att kunna äta potatisplättar dagen därpå. Potatismoset gör vi på potatis, mjölkfritt margarin, Carlshamns risdryck (för kalciumintag), salt och vitpeppar. Man får själv smaka av och man får ha valfri konsistens på moset. Mer vätska - lösare mos. Ett sätt att få fluffigare mos är att köra med elvispen det sista man gör.

För potatisplättar räknar vi 1 ägg per 2 dl mos. Smeten skall vara lös, men fastare än våffelsmet. Hemma hos oss - 5 personer i hushållet - använder vi ca 10 dl mos och 5 till 6 ägg (beroende på äggens storlek). Vi häller även i en skvätt mer kalciumberikad risdryck. Om man serverar bacon till behöver man inte salta smeten. Utan bacon behöver man lite mer salt. Eventuellt lite mer vitpeppar.

Vi serverar potatisplättarna med bacon, lingonsylt (utan konserveringsmedel, fungerar trots rött bär) samt en råkostsallad med rivna morötter och riven vitkål. Supergott och jätte enkelt!

När Solstrålen själv lägger upp kan vad som helst hända!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar