fredag 31 augusti 2012

Blåbärspaj: variant på smulpaj - Mjölk, Soja och Havrefri

Var på landet och hittade inget att bjuda på till efterrätt. Desperation - vad göra?!

Blåbären runt knuten var mogna så jag plockade 5 dl. Hällde ner dem i en ugnsfast form. Blandade socker med grahamnsgryn och vetemjöl. 2 dl socker, 1 dl grahamnsgryn, 1 dl vetemjöl. Hällde det över bären (om du behöver mer täckning - blanda mer. Beroende av diametern på formen).  Sedan hyvlade jag mjölkfritt margarin och lade över socker/grahamnsgrynsmixen. Täckte hela. In i ugnen på 175 grader i ca 30 - 40 minuter.

Beroende av lager med bär och storleken på formen måste du kolla till pajen. Eventuellt är det kortare tillagninstid, eventuellt längre. Också beroende av ugn. Blev jättegott. Knaprig, lite tosca-aktig yta.

Nu hade jag inte det på landet - men det borde vara supergott att servera med hemmagjorda vaniljglassen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar